torstai 30. elokuuta 2018

Kansikuvatyttö

Kansikuvatytöt on laihoja. Kansikuvatytöt ei syö.
Kauneus on tuskaa, kauneus on kaikki.
Kauneuden takia pitää kärsiä. Kauneis ei ole itsestäänselvyys.
Kauneuden eteen pitää tehdä töitä.
Meikata. Laihduttaa. Päästä hyvään kuntoon.

More like päästä sairaalakuntoon.
Nykymaailmassa törmätään usein tähän ilmiöön, että tytöille tungetaan naaman eteen käsiteltyjä kuvia "kauniista" ihmisistä ja sanotaan, että tyttöjen pitäis olla kuin ne naiset lehdessä. Ig on myös täynnä kaikkia thinspo käyttäjiä sun muita, jotka aiheuttaa lisää paineita.
Jos jotain voin pyytää, niin thinspo käyttäjät vittuun. Niillä kukaan ei saavuta mitään. Se vaan triggeröi. Varsinkin kun oikein kehotetaan, että ei, älkää syökö. Ei ei, ei missään nimessä. Liikkukaa vaan ja polttakaa kaloreita, mutta älkää syökö.
Oikeesti nyt menee vähän yli hilseen. En ymmärrä, mitä iloa niistä oikeesti on kenellekkään. En näe, muuta, kuin vain pitkän listan haittoja. Enkä ymmärrä ihan sitäkään, miks ihmiset oikeen yrittää aiheuttaa toisille pahaa oloa. Puhuinkin tästä aiheesta jo Piperin kanssa tällä viikolla.
Oon vaan tosi pettynyt tän maailman menoon, enkä hyväksy nyt, enkä tuu hyväksymäänkään sitä, että jotkut tietoisesti aiheuttaa toisille paskaa esimerkiksi postailemalla kuvia laihoista henkilöistä. Nää kuvat hyppii mun suosituksiin instagramissa. Lopettakaa sen laihuuden ihannointi julkisesti ja hankkikaa mieluummin apua.
Syömishäiriöistä on tulossa kasvava muotitrendi, mitä ne ei todellakana sais olla. Pienet lapsetkin ihailee laihaavartaloa ja sanoo haluavansa olla anorektikkoja. Ja se vaan on sairasta. Tää maailma on sairas. Lapsen ollenkaan, mutta varsinkaan pienen lapsen, ei tarvis sillä tavalla ajatella. Jokanen on täydellinen, oli se keho sit millanen tahansa.
Mietin oikeesti sitä, et missä vaiheessa syömishäiriöistäkin on tullut kasvava trendi. Syömishäiriötkin on sairauksia, ei omia valintoja. Enkä puhu syömishäiriöistä vaan anoreksiana ja bulimiana, koska on paljon muitakin syömishäiriöitä. Eikä sille voi itse mitään, jos sattuu sairastumaan syömishäiriöön, eikä syömishäiriöt oo mitenkään cool juttu. Ne on hyväksyttäviä, mutta ei mitenkään cool. Ei ketään oikeesti haluais sellasta ittelleen, jos tietäis, mitä syömishäiriöt oikeesti on.
Haluan muuten vielä korjata noi ilmaisut, joilla alotin tän postauksen.

Kansikuvatytöt on muokattuja. Kansikuvatytöt syö.
Kauneus on sisäistä, kauneus ei merkitse kaikkea.
Kauneus tulee luonnostaan, jokainen on kaunis.
Kauneuden eteen ei tarvitse raataa.
Sinä. Olet. Kaunis.

Syömishäiriöt on vakava aihe ja jos epäilet mitään sinnepäinkään ittelläsi tai läheiselläsi niin mee puhumaan asiasta jonkun aikusen kanssa, saat varmasti apua!! Minkään tällasen asian kanssa ei kannata yrittää painia yksin, koska sen tappelun häviää. Avun hakeminen ennenkuin on liian myöhästä kannattaa. Toivon, että meette oikeesti puhumaan, jos koette mitään tällasia. Ja pisteet jokaselle, joka on jo hakenu apua!! <3 Keskusteluapua saa varmasti jokainen, vaikka sairautta ei oliskaan. Näiden asioiden kanssa ei kannata jäädä yksin!! Vaikka puhuminen tuntuis vaikeelta, niin kannattaa puhua, koska se voi helpottaa paljonkin. Yllättävän paljon.


On myöskin surullista huomata, että monet aattelee syömishäiriöiden olevan tyttöjen sairauksia, mutta ihan yhtä hyvin pojatkin voi olla syömishäiriöisiä. Siitä puhutaan liian vähän ja poikien syömishäiriöt onkin muutenkin yleistymässä. Tytöt ei oo ainoita, joille asetetaan ulkonäköpaineita mm. netin kautta, vaan meille kaikille syötetään sitä samaa paskaa siitä, millasia pitäis olla. Tääkin on aihe, josta haluaisin puhua enemmän, ehkä jollain toisella kerralla sitten puhun tästä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti